فعال اصلاحطلب با بیان اینکه از اصلاحات هیچ دفاعی ندارد، گفت: اصلاحات خیلی بد است و من از طریق برهان خُلف به اصلاحات میرسم.
بهزاد نبوی فعال سیاسی اصلاح طلب در چهارمین نشست از سلسله نشستهای انتخابات مجلس یازدهم در حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: من پیش از اینکه به بحث انتخابات بپردازیم نخست میخواهم به یک سوال پاسخ بدهم و آن اینکه سه راه بیشتر برای تغییر وضع موجود به مطلوب نمیشناسم. راه انقلاب، دخالت خارجی و اصلاحات از جمله این راهها است.
وی با بیان اینکه ما در طول دوره پهلوی نیز نخست حرکت اصلاحی میکردیم، گفت: از خرداد ۷۶ کارهایی صورت گرفته که منجر شد تا وضع موجود به وضع مطلوب تغییر کند.
نبوی با تاکید بر اینکه من معتقدم انقلاب در کشور ما در شرایط ما نه مفید است نه ممکن، خاطرنشان کرد: هیچ انقلابی نتوانسته در دنیا به اهداف خود برسد از انقلاب فرانسه تا انقلاب کوبا و بیداری اسلامی. حزب اللهی ها می گفتند بیداری اسلامی و روشنفکران می گفتند بهار عربی و امروز هیچ کس حرفی از آن نمیرنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: مصر که به حالت قبل برگشت و در لیبی همه به دنبال این هستند که قذافی برگردد. انقلاب کار نتیجه بخشی نیست. یکی از بهترین انقلابهای دنیا، انقلاب اسلامی ایران است.
وی میگوید: بعید می دانم که در کشورمان ایران کسی راضی باشد که از ترامپ خواهش کنیم تا وضع موجود را به وضع مطلوب تغییر دهد. به خصوص با توجه به وضعیتی که در سوریه، یمن، افغانستان و عراق حاکم است فکر نکنم کسی راضی شود تا خارجیها در ایران دخالت کنند.
نبوی با بیان اینکه من از اصلاحات هیچ دفاعی ندارم، گفت: اصلاحات خیلی بد است و از طریق برهان خلف به اصلاحات میرسم.
این فعال اصلاح طلب اذعان کرد: وقتی طرفدار انقلاب باشید و میخواهید وضع موجود را به وضعیت مطلوب تغییر بدهید باید کل چهارچوب را پایین بریزید. همه انقلاب ها در خراب کردن موفق هستند اما در مرحله ساخت دچار مشکل اساسی می شوند. چون یک سری آدم صفرکیلومتر وجود دارد. با تجربه فرد ما در اوایل انقلاب مرحوم بازرگان بود.
وی افزود: من در زمان انقلاب هر وقت به دیدار آقای منتظری می رفتم ایشان ننشسته شروع به انتقاد از وضعیت دارند. یکبار که دیدم خیلی تلخ انتقاد می کنند و از ایشان خواستم که بنشینند و گفتم زمانی که من جوان بودم و انقلاب می کردم حداکثر فکرم این بود که من رییس شرکتم می شدم. گفتم گناهی ندارم من را کردید وزیر و ما هم بیشتر از این عقلمان نمیرسد.
نبوی تصریح کرد: اصلاحات می گوید چهارچوب را خراب نکنیم و حاکمیت و نظام را قبول و اشکالات را با قانون، مسالمتآمیز و تدریجی رفع کنیم. برخی از جوانان به ما میگویند که این تدریجی پس کی ممکن خواهد بود. من می گویم به عمر من قد نمی دهد اما شما در اینده می بینید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه من نمی گویم حرکت اصلاحی توفیقات بزرگ بدست آورده و معجزه می کند، گفت: آقای خاتمی در دور دوم که نامزد شد گریه کردند و گفت که من نمی خواستم بیایم اما شما وادارم کردید این یعنی اوضاع خیلی خراب است.
وی ادامه داد: به هر حال ما حاکمیت و نظامی داریم که دولت در آن یک سهمی در آن دارد. رییس جمهور در بهترین شرایط ۱۰ الی ۱۵ درصد اختیارات کشور را در اختیار دارند. حتی وقتی دولت و مجلس دست اصلاح طلبان بود جمعا فقط ۲۰ الی ۳۰ درصد اختیارات کشور دست ما بیشتر نبود.
نبوی با بیان اینکه بعضیها به ما می گویند چون استمرار طلب هستیم به اصلاحات متوسل می شویم و جرئت انقلاب نداریم، گفت: تصور اینکه اصلاحات راه بی مشکل و بی هزینه ای است نیز اشتباه است. اصلاحات با خاتمی شروع نشد خود حرکت مشروطه یک جنبش اصلاحی بود و امیر کبیر یک مصلح بود و دو سال و چند ماه صدر اعظم بود و سر از فین کاشان در آورد.
عضو ارشد سازمان منحله مجاهدین انقلاب اسلامی بیان کرد: نمی گویم اصلاحات الزاما حرکت خوبی است اما منطقی است.
به اعتقاد وی، تنها و مهمترین ابزار اصلاح طلبی برای تغییر وضع موجود به وضعیت مطلوب صندوق رای است. قهر با صندوق رای و عدم شرکت در انتخابات برای یک اصلاح طلب قابل تصور نیست مگر اینکه امکان سیاستورزی وجود نداشته باشد. مگر اینکه همه کسانی که می خواهند فعال انتخاباتی کنند را دستگیر و همه احزاب اصلاح طلب را منحل کنند.
نبوی ادامه داد: اگر شرایط ما بعد از ۱۵ خرداد همچون رهبران جبهه ملی باشد و نمی توانیم پای صندوق رای برویم کرکره را پایین بکشیم و بگویم تا اطلاع ثانوی فعالیت نمیکنیم. اما من این وضعیت را نمیبینم هنوز فضایی برای تنفس است و میتوان رای داد. من معتقدم بدون قید و شرط و حداکثری باید در انتخابات فعالیت کنیم.
نماینده دوره ششم مجلس می گوید: کسانی که می گویند نباید در انتخابات شرکت کنیم اصلاح طلبی را به گونه دیگری می فهمند. ما می خواهیم برای چه کسی شرط بگذاریم؟ برای حاکمیت، شورای نگهبان یا برای خودمان؟ مثلا بگویبم شورای نگهبان اگر نظارت استصوابی وجود داشته باشد در انتخابات شرکت نمی کنیم و شورای نگهبان نظارت استصوابی را لغو می کند ؟
وی افزود: مخالفان اصلاحات درست است به ظاهر از حضور گسترده مردم در تمام صحنه ها حمایت می کنند اما از عدم شرکت ما در انتخابات خوشحال می شوند. اگر انتخابات پرشور و حداکثری باشد هیچ وقت پیروزی برای مخالفان اصلاحات نبوده است و از دوم خرداد به ۷۶ تاکنون اینگونه بوده است.
به گفته نبوی، در بین ما اصلاح طلبان شاید کسانی نیز هستند که معتقدند شرکت نکنیم و مشارکت کم باشد و مشروعیت نظام کاهش پیدا کند. این را بدانید در انتخابات مجلس حداقل مشارکتی که در بین ادوار گذشته داشتیم بالای ۵۰ درصد بوده است. در انتخابات مجلس هفتم علیرغم تحصنها و اعتراضات مسئولان اجرایی نزدیک به ۵۰ و خوردهای میزان مشارکت بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه شرط گذاشتن برای حاکمیت و شورای نگهبان هیچ خاصیتی ندارد و نتیجه بخش نخواهد بود، گفت: خیلیها میگویند این مجلس مجلس ضعیفی است نمیدانم ارزیابی دوستان از مجلس ضعیف و قوی چیست. این افراد که خودشان نیامدند ما کاندیدا کردیم. می گویند مجلس ششم چه کار کرد که این مجلس نکرده است؟ مگر مشکل مملکت با سخنرانی تند و تیز حل می شود. مگر مجلس ششم چه گلی به سر مملکت زد؟
وی خاطرنشان کرد: من وقتی حرف از انتخابات پرشور میزنم یک عدهای می گویند نبوی پیر شده و نمی داند چه دارد میگوید. مخاطب این بخش از صحبت من حاکمیت است.
بهزاد نبوی در این نشست گفت که ما نباید شعار عدم مشارکت در انتخابات بدهیم، چرا که هیچ عیبی ندارد در انتخابات شرکت کنیم و شکست بخوریم. نتیجه انتخابات هر چه بود باید با افتخار بپذیریم و برای دور بعد بیشتر تلاش کنیم.
عضو سازمان منحله مجاهدین انقلاب اسلامی ابراز تاسف کرد: یاس و ناامیدی بیش از اینکه در جامعه باشد در بین اصلاحطلبان است. این خیلی بد است. شورای سیاست گذاری ستاد انتخابات خود را به زودی تشکیل می دهد.
وی افزود: مشکلاتی در کشور است که مردم را برای حضور در انتخابات مایوس کرده بلکه این وضعیت نه کار نمایندگان بخت برگشته مجلس دهم است نه دولت و نه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان. شرایط کشور به گونه ای است که سوپرمنترین نمایندگان و دولتها نیز نمیتوانند به راحتی از عهده آن بر بیایند.
نبوی تصریح کرد: نهادهایی که هیچ ارتباطی به انتخابات ندارند از الان در شهرستان ها و استان ها لیست های خود را تهیه کردند طبیعی است که مردم ناامید شوند.
وزیر دولت موسوی با تاکید بر اینکه ریشه بحرانهای اقتصادی ما قبل از تحریمهای امریکا را باید در ۸ سال دولت نهم و دهم جست و جو کرد، ادامه داد: معده کشور را گشاد کرده بودند به گونه ای که واردات ۷۰ میلیارد دلار بود و روحانی این حجم از واردات را به ۴۵ میلیارد دلار کاهش داد. فارس
Add comment
برای عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را وارد کنید.