Main menu

خانم موگرینی خوب است، مجلس یازدهم بد! / عملیات "کمیته X" برای کشاندن مردم به خشونت خیابانی


جوانان اصلاح‌طلب زیر تیغ پدرخوانده‌های رادیکال

تقی آزادارمکی، از جامعه‌شناسان نزدیک به جریان اصلاحات، در بخشی از مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی طی سخنانی پیرامون لزوم بازنگری اصلاح‌طلبان در رویکردهایشان گفته است:

"بنده برخلاف برخی که عنوان می‌کنند جریان اصلاحات توانایی خود را از دست داده، چنین اعتقادی ندارم و معتقدم جریان اصلاحات همچنان در صحنه سیاسی و اجتماعی ایران تاثیرگذار است. چالش کنونی جریان اصلاحات ناشی از حضور اصلاح‌طلبان پیر است. اصلاح‌طلبان پیر کارایی خود را از دست داده و به همین دلیل جریان اصلاحات با چالش مواجه شده است. این وضعیت در جریان اصولگرایی نیز وجود داشت، اما در شرایط کنونی اصولگرایان از ‌این چالش عبور کرده‌اند. "

او همچنین تصریح می‌کند: امروز اصولگرایان در حال ارائه ورژن جدیدی از خود هستند که به دنبال نشاط‌آفرینی و ارائه ورژن جدیدی از انقلاب اسلامی است. این در حالی است که اصلاح‌طلبان پیر همچنان خود را برگفتمان اصلاح‌طلبی مسلط می‌دانند و اجازه تغییر نمی‌دهند. آقایان کرباسچی، نوری یا نبوی، که مردان بزرگ این کشور هم هستند، نمی‌توانند به عنوان لیدر جریان اصلاحات معرفی شوند. این افراد باید خود را کنار بکشند و به شیوخ اصلاح‌طلب تبدیل شوند تا آموزه‌های خود را به دیگران منتقل کنند و دیگران در صحنه سیاسی و اجتماعی کنشگری کنند. 

*چند سال پیش و قبل از صحبت‌های آقای ارمکی درباره "اصلاح‌طلبان پیر"، وبلاگ مشرق نیز در یکی از شمارگان خود نوشته بود: "جریان خاص می‌داند که توانایی زد و بند با چهره‌های جوان و حتی زد و بند با جوانان اصلاح‌طلب را هم ندارد و از همین رو ترجیح می‌دهد در پیرسالاری مزمنی که به آن دچار است، با چهره‌هایی که در قلب آنها استنت قرار دارد و چند سال دیگر از رده خارج می‌شوند و باید با وصیت‌نامه آمد و شد کنند هم کار کند اما با جوانان نه! "

این تطابق تحلیلی نشان می‌دهد که "اصلاح‌طلبان پیر" عملا به یک معضل سرطانی در اردوگاه جریان چپ تبدیل شده‌اند و آسیب‌های کلان این مسئله هم مدتهاست که دامان چپ‌های نجیب و البته جوانان اصلاح‌طلب را گرفته است.

آسیب‌هایی مثل تحریم انتخابات مجلس یازدهم که عملا اصلاحات را به یک جریان غیر دموکراتیک و رادیکال تبدیل کرد، عدم عذرخواهی از فتنه ۸۸ که امکان حضور چپ‌ها در ساختارهای نظام را سلب می‌کند و نقشه کشیدن برای "فتنه اقتصادی" و تقدیس خشونت خیابانی که تماما توسط اصلاح‌طلبان پیری مثل حجاریان، عبدی، تاجیک، ناصری، تاجزاده و... به جریان چپ تحمیل شده است.

البته دیکتاتوری حزبی اصلاح‌طلبان نمی‌گذارد هیچ صدایی در تقبیح این رفتارهای شریرانه بلند شود و پاسخ هر انتقادی "مشت آهنین" است. (همانطور که در جریان مراودات تند چپ‌های پیر با جوانان حزب ندا شاهد این مسئله بودیم!)

اما مع‌الوصف پر واضح است که انتقادات زیر پوستی زیادی در اردوگاه چپ و خاصّه در نزد جوانان این جریان سیاسی نسبت به عملکردهای کلان اصلاحات و "پیرمردهای هسته سخت" وجود دارد.

انتقاداتی که همانطور که در بالا دیدیم، گاه و بیگاه از گوشه‌ای فوران می‌کند اما اینکه به سرانجامی برسد یا خیر را کسی نمی‌داند!

عملیات "کمیته X" برای کشاندن مردم به خشونت خیابانی

محافل دولتی و اصلاح‌طلب، چند وقتیست که با استشمام اثر برخی مشکلات خودساخته از جمله گرانی و کرونا؛ با ایما و اشاره مشغول تشویق مردم به آغاز خشونت و اعتراض خیابانی هستند.

از رفتار عدم نظارت دولت بر قیمت‌ها و بی‌توجهی ستاد اعتدال به هشدارهای مراجع و دلسوزان در این باره تا اشاره‌های هر روز رجال اصلاحات به عام‌البلوی بودن جامعه و لزوم به رسمیت شناختن "حق براندازی" و البته تأکیدات رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب به احتمال بروز خشونت بدون مذمت آن!

در این رابطه می‌توان به یادداشت روزبه کردونی، رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه دولتی ایران اشاره کرد که در بخشی از آن بدون هیچ شماتتی پیرامون خشونت می‌خوانیم: ارائه اطلاعات دقیق، علمی و بی‌طرفانه به شهروندان می‌تواند از حس نارضایتی شهروندان کاسته و از خشونت‌های احتمالی پیشگیری کند؛ زیرا آنچنان که رابرت گور می‌گوید «اگر شدیداً ناراضی باشیم، مستعد پذیرش ایدئولوژی‌های جدید و باورهای ساده‌تری می‌شویم که بر درستی و سودمندی استفاده از خشونت تأکید می‌کند.»

و یا همینطور روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد که در شماره شنبه گذشته خود و در مصاحبه با فردی به نام رحیم ابوالحسنی، رییس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی و استاد جامعه‌شناسی سیاسی از قول وی نوشته است: جامعه با گوشت و پوست و استخوان درگیر اثرات و عواقب این گرانی است و در نتیجه این مساله منجر به ایجاد خشمی عظیم در جامعه شده که شاید اگر شرایط عادی و غیرکرونایی حاکم بود، این خشم موجب تظاهرات، اعتراضات و حتی خشونت‌های خیابانی می‌شد. 

*دقت کنیم که هیچیک از این آدم‌ها و رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب ولو یک کلمه به مردم و مخاطبانشان نمی‌گویند که "خشونت بد است"!

بلکه به جای آن می‌بینیم حتی کسی مثل عباس عبدی از تقدیس خشونت حرف می‌زند و یا حتی بدتر از آن اظهار می‌دارد که: "با اعتراض خیابانی و راهبندان می‌توان به هدف رسید"

جمع‌بندی و آنالیز سیگمای حاصل از این رفتارها و ایما و اشاره‌ها به زعم ما بیانگر آنست که "کمیته X" یا همان مغز متفکر ستاد اصلاحات و اعتدال در حال تقلا برای جرقه زدن بر هیمه مشکلات دولت‌ساخته و ایجاد "فتنه اقتصادی" است.

فتنه‌ای که از ۱۰ سال قبل برای آن برنامه ریزی شده و پیرمردهای حاضر در کمیته X نیز از هم‌اکنون، حمایل بسته و با سلاح‌های خودکار منتظر آغاز آن هستند تا آبان ۹۸ را در سطحی وسیعتر و در رخدادی شبیه به سوریه تکرار کنند. 

 همانطور که پیش از رخدادهای خون‌بار دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ چنین هشداری را مطرح کردیم؛ اگر مقوله خشونت بصورت علنی در نزد جامعه تقبیح نشود، اگر جامعه‌شناسان نگویند که اعتراض خیابانی مشکلات را به جای حل شدن، تشدید می‌کند و اگر معلوم نشود آن دست پلیدی که اجازه نظارت دولت آقای روحانی بر قیمت‌های لجام گسیخته را نمی‌دهد کیست و کجاست!؟ باید منتظر حوادث خون‌بار بود!

جالب است که حتی همین عبارت خون‌بار نیز در فرامین رسانه‌ای همین افراد و پیرامون رخدادهای آینده گفته شده و منظور آن هم فرمان خشونت مسلحانه به مخاطبان خاص بوده است اما "آنها که باید"! کأنه این فرامین را ندیده‌اند!

باید دانست رجالی که به بهانه مشکلاتی که خود با دست خود در پیش پای مردم حفر کردند؛ علنا می‌گویند از روش‌های غیر قانونی استفاده خواهیم کرد و مردم باید مراکز حساس نظام را اشغال کنند  هدفی جز پایین کشیدن بیرق اسلام و سیدالشهدا(ع) از بلندای ایران عزیز ندارند و اگر خواص کشور همچنان به مثابه کوفه سال ۶۱ هجری از روشنگری عاجز باشند و همچنان چیزی درباره تقبیح خشونت به مردم نگویند؛ بسا که هشدار رهبر معظم انقلاب در اوایل دهه ۸۰ محقق و واقعه تکرار شود.

مصطفی تاجزاده پیش از این در اظهاراتی گفته بود: اغتشاشات آبان، خشن‌تر تکرار خواهد شد...

***

"مجلس یازدهم موجب افزایش گرانی شده است"

خانم موگرینی خوب است، مجلس یازدهم بد!

مسعود رضایی، فعال اصلاح‌طلب و نماینده سابق در مجلس دهم در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا در اشاره به پارلمان یازدهم و اکثریت اصولگرای آن گفته است: نشانه‌ای از برنامه و جامعیت در عمل نمایندگان مجلس یازدهم دیده نمی‌شود!

وی می‌افزاید: نمایندگان مجلس  هنگام بحث  از اقتصاد،  از بی‌کفایتی مجلس دهم سخن به میان می‌آورند و می‌گویند دولت روحانی اقتصاد را به این روز رسانده است. ولی شاهد هستیم از روزی که این مجلس مستقر شده است، تورم سیر صعودی‌تری به خود گرفته است.

رضایی تصریح می‌کند:‌ این موضوع نشان می‌دهد که یا مجلس نقش آنچنانی ندارد یا اینکه ایرادات بنیادی و ساختاری در اقتصاد وجود دارد که نه آنچنان ارتباطی با دولت دارد و نه هیچ مجلسی می‌تواند اثرگذاری مشخص و اساسی داشته باشد.

او همچنین گفته است: نمایندگان مجلس یازدهم یا از معادلات حاکم بر ساختارها و سیاست‌گذاری‌های کلان کشور اطلاع کافی ندارند یا با علم به این مهم اظهاراتی را مطرح می‌کنند. چون بیشتر شاهد نوعی شعارزدگی از ناحیه آنها هستیم این برداشت صورت می‌گیرد که شاید برای راضی کردن بدنه خود اینگونه عمل می‌کنند! [۱۰]

*مشکلات اقتصادی و تورم امروز، بیش از آنکه به مجلس نوپای یازدهم ربط داشته باشد اتفاقا به وکیل‌الدولگی اصلاح‌طلبان در مجلس دهم و زمانی ربط دارد که آقایان به جای اینکه وقتشان را معطوف مشکلات مردم کنند؛ سرگرم گرفتن عکس سلفی با خانم موگرینی بودند.

خاصّه اینکه شخص آقای رضایی نیز جزو حاضران در "سلفی حقارت" بوده‌اند!

این نماینده اصلاح‌طلب سابق همچنین گویا حیا کرده تا به مردم بگوید این مجلس هنوز در فرایند شکل‌گیری قرار دارد و تا مدت مدیدی نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت. ضمن اینکه دولت مطلوب آقای رضایی و دوستان ایشان تا یکسال آینده همچنان بر سر کار است و مشخص نیست چقدر از منویات اقتصادی مجلس یازدهم را رعایت کند.

در اینجا طرح این معنی با مردم و مخاطبان عزیز ضرورت دارد که مجلس یازدهم در حالی که حتی ساختار آن هنوز به طور کامل شکل نگرفته اما در همین مدت کوتاه به جای وکیل‌الدولگی و "سلفی حقارت"؛ پیگیر طرح‌هایی مثل بسته اقتصاد مردمی، مالیات بر مسکن و تأمین ارزان کالاهای اساسی شده و نشان داده است که عزم جدی برای خدمتگزاری دارد.

اما اینکه چپ‌ها اصرار دارند این رایحه خوش خدمت در کام مردم احساس نشود جای سؤالات جدی دارد...

پیش از این، سعید شریعتی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ نیز در اظهاراتی گفته بود:‌ ۴ ماه از رأی مردم به مجلس گذشت اما هیچ تحول خاصی دیده نشد!

منبع : مشرق {jcomments on}

Add comment

Security code Refresh

Submit

تمامی حقوق محفوظ است.

امام خامنه ای امام خمینی
                 

 

 

Template Design:Dima Group