اکنون یک کارشناس معمولی در بنیاد شهید که حدود ۱۵ سال از خدمتش می گذرد دریافتی بالای ۷ میلیون تومان دارد و این درحالی است که یک جانباز نخاعی حقوقش میانگین ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان بوده که با افزایش حقوق به میانگین ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
یکی از موضوعات مهمی که امروزه اغلب آحاد جامعه را نگران کرده است وضعیت موجود معیشتی است. نگرانی از افزایش قیمت ها و پای لنگ امرار معاش که بعضا گفته می شود خرج دخل و خرج با هم جور نیست.
در این میان بعضی از گروه ها به علت وضعیتی که دارند بیشتر از دیگران در معرض مشکلات قرار دارند و آسیب پذیری شان به مراتب بیشتر است. یکی از این گروه ها جامعه ایثارگری است. پدر و مادر شهیدی که حالا سنی ازشان گذشته و یا جانبازان قطع نخاع و شیمیایی و ... که دیگر نمی توانند فعالیتی برای افزایش درآمد داشته باشند.
همه این ها در حالی است که بازخورد رسیدگی به این جامعه هدف بین مردم به گونه دیگری منعکس می شود. خیلی از مردم فکر می کنند جامعه ایثارگری با سهمیه ها و تسهیلاتی که برایشان در نظر گفته شده احتمالا زندگی راحت تری را سپری می کنند.
امروز که اولین روز آغاز به کار مجلس یازدهم شورای اسلامی است تصمیم گرفتیم موضوعاتی را که جامعه ایثارگری مطالبه می کنند مطرح کنیم تا شاید نمایندگان جدید ملت بتوانند باری از روی دوش این عزیزان سبک کنند.
در همین خصوص با مجتهد نماینده حقوقی جانبازان تماس گرفتیم تا با ما در مورد مهم ترین موضوعی که جامعه ایثارگری امروزه در حال دست و پنجه نرم کردن با آن است صحبت کند. او بدون هیچ مکثی گفت دغدغه مهم ایثارگران امروز وضع معیشت است.
وی گفت: در همین خصوص جلسات متعددی را با رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس بنیاد شهید، مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه و ارتش و مسئولان وزارت دفاع داشته ایم که متاسفانه علی رغم اینکه همه آنها بر مشکلات و خواسته های به حق ایثارگران صحه می گذراند اما نتیجه جلسات اثر چندانی بر رفع مشکلات نداشته است.
مجتهد با بیان اینکه گرانی و تورم باعث شده بین طبقات مختلف مردم شکاف جدی ایجاد شود، افزود: متأسفم که می گویم اضافه کاری برخی از مدیران بنیاد شهید از دریافتی حقوق خانواده شهدا بیشتر است و تازه این در حالی است که بعد از پیگیری های فراوان اخیرا جامعه ایثارگری افزایش حقوق داشته است.
وی بیان داشت: در پرداخت حقوق ها شیطنتهای زیادی رخ میدهد زیرا حقوق کارکنان نیروهای مسلح، ( سپاه) کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشمولین قانون حالت اشتغال که حقوقشان را بنیاد پرداخت میکنند بر مبنای قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت میشود لاکن اختلاف فاحشی بین دریافتی این سه گروه که مبنای واحدی برای پرداخت دارند ،وجود دارد که نشان میدهد حقوق ایثارگران مشمول قانون حالت اشتغال به درستی اجرا نمیشود.
مشاور حقوقی جانبازان گفت: اکنون یک کارشناس معمولی در بنیاد شهید که حدود 15 سال از خدمتش می گذرد دریافتی ای بالای 7 میلیون تومان دارد و این درحالی است که یک جانباز قطع نخاع ویلچری حقوقش میانگین 3 میلیون و 500 هزارتومان بوده که با افزایش حقوق به میانگین 4 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: وقتی مبنای حقوق از یک قانون برآمده است چرا باید شاهد این همه تفاوت باشیم؟ همه این ها در حالی است که قانون برای جانبازان تسهیلاتی قائل شده مبنی بر اینکه در نظام حقوقی با یک فرد هم سابقه، جانباز دو گروه بالاتر قرار می گیرد، یک فوق العاده به حقوقش اضافه می شود و از نظر علمی هم یک رتبه بالاتر است. همچنین بین 3 تا 6 درصد افزایش سنواتی دارد به دلیل حضور در جبهه. آن وقت در پرداخت حقوق چطور شعبده بازی می شود که دریافتی حقوق ایثارگران حدودا نصف فرد دیگر است؟
مجتهد بیان داشت: این دریافتی جامعه ایثارگران در حالی است که حقوقش همان بر مبنای همان حکمی است که ابتدای سال برایش زده می شود. یعنی نه اضافه کاری می تواند داشته باشد و نه حق ماموریتی دریافت می کند. هر چیزی مثل سبد کالا یا هدیه اعیاد به یک کارمند داده می شود هم به این گروه تعلق نمی گیرد.
وی گفت: من به معاون رییس برنامه و بودجه در یک جلسه ای گفتم مبلغ اضافه کاری خودتان را دربیاورید و انصافا با حقوق یک جانباز مقایسه کنید تا ببینید وضعیت چگونه است.
مجتهد بیان داشت: اغلب مدیران کشور متاسفانه اوضاع معیشت جامعه ایثارگری را درک نکرده اند و حتی بی خبرند. آن مدیرانی که تازه احساس تکلیف می کنند وقتی از جزییات با خبر می شوند با تعجب می گویند ما نمی دانستیم اینقدر مشکل وجود دارد.
مشاور حقوقی جانبازان با تأکید بر اینکه اوضاع معیشت جانبازان نا به سامان است افزود: برخی مدیران نمی فهمند و برخی هم نمی خواهند بفهمند. مدیرانی که بعضا حتی حاضر به گفت و گو نیستند و جدای از پاسخ داشتن یا نداشتن نمی خواهند حتی در معرض قرار گرفتن سوالات ما قرار گیرند.