Main menu

یادداشت

مقاله تحلیل حقوقی- بین المللی عملیات ترور سپهبد سلیمانی و همراهانش و ترور دکتر فخری زاده


نقض مسلم حقوق بشر و حقوق بین الملل در دو فاجعه ترور

عملیات ترور شهید سلیمانی و همراهانش و عملیات ترور شهید فخری زاده از منظر حقوق بشر و حقوق بین الملل وجوه اشتراک و افتراق فراوانی دارند از جمله اشتراکات این دو حادثه بزرگ اقدام غیرمشروع غیرقانونی جنایات کاران بین المللی است که از منظر حقوق بشر و حقوق بین الملل مردود و محکوم است دو اقدامی که نقض مسلم قواعد حقوق بشر و حقوق بین الملل در آنها صورت گرفته است در این دو رویداد بزرگ شخصیتهای برجسته و ممتازی به شهادت رسیده اند که مایه افتخار انسان و انسانیت محسوب می شدند انسانهایی که در جهت صلح و امنیت پایدار منطقه و جهان تلاش می کرده اند انسانهایی که در خط مقدم مبارزه با استکبارسلطه جویی تباهی وسیاهی ونیز اعتلا و اقتدار ایران اسلامی و جریان مقاومت وبازدارندگی دفاعی و امنیتی در منطقه بوده اند

از وجوه افتراق این دو فاجعه می توان اشاره کرد به این که در فاجعه اول آمریکا مرتکب تروریسم دولتی شد رئیس جمهوروحشی و خونخوار این کشور با صدور اعلامیه ای مسئولیت آن عملیات را بر عهده گرفت ولی در فاجعه دوم تاکنون هیچ دولت و یا گروهی رسما مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است گر چه قراینی حاکی ازاین است که رژیم صهیونیستی این اقدام ددمنشانه را با کمک عوامل داخلی اش انجام داده است حادثه اول در کشور عراق رخ داد از این حیث بعد بین المللی به خود گرفته است حادثه دوم در تهران در اقدام اول آمریکایی‌ها با استفاده از پهباد هلی کوپتر وسایر امکانات نظامی مبادرت به آن اقدام تروریستی کردند در حادثه دوم به شیوه ای جدید با استفاده از فناوریهای نو و از طریق اسلحه خودکار با هدایت از راه دور انجام گرفته است هر یک از دو فاجعه ابعاد حقوقی متعددی دارد که بررسی آنها می پردازیم

***

اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سردار اسلام حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان یک عمل متخلفانه بین المللی و مغایر حقوق بین الملل توسل به زور، حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بین الملل بشر است و تردیدی در آن وجود ندارد.

مهمترین سندی که در رابطه با این اقدام قابل استناد است کنوانسیون راجع به به جلوگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین المللی از جمله ماموران دیپلماتیک که در سال ۱۹۷۳ در نیویورک به تصویب رسیده است است می باشد این کنوانسیون هرگونه ارتکاب علیه اشخاصی که از منظر بین المللی مورد حمایت هستند را ممنوع و مردود می داند و بر مجازات آمران و عاملان آن تاکید می کند اشخاص مورد حمایت بین المللی همه انسانها هستند به جز افرادی که در یک دادگاه صالحه محکوم به مجازات شده‌اند این کپوانسیون همه انسانها بجز اشخاصی که مرتکب جنایت شده آند و برای آنان مجازات تعیین شده است از جمله مأموران سیاسی و نمایندگان دیپلماتیک کشورها را در بر میگیرد.

در این سفر شهید سپهبد سلیمانی بعنوان یک مقام عالی به عنوان نماینده ایران و مهمان رسمی دولت عراق را حامل پیام رسمی ایران برای دولت عراق به صورت رسمی و با گذرنامه سیاسی وارد بغداد شده بود نکته قابل توجه در این سند مهم حقوق بین المللی این است که این کنوانسون توسط ایران عراق و آمریکا امضا و تصویب شده است و دولت آمریکا با این اقدام مفاد این کنوانسیون را نقض کرده است و تعهد خود بر اجرای این سند مهم را نادیده گرفته است و از این حیث بر اساس طرح مسئولیت بین المللی دولت ها در سال ۲۰۰۱ که به تصویب کمیسیون حقوق بین الملل سازمان ملل رسیده است مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد از این جهت این کنوانسیون قابلیت این را دارد که مبنای طرح دعوای ایران و عراق در نهادها و محاکم داخلی و بین المللی قرار گیرد.

***

ترور قهرمان بین المللی مبارزه با تروریسم توسط جنایتکارترین دولت تروریستی جهان

به اذعان و اعتراف دولت آمریکا داعش توسط این کشور به منظور مقابله با جریان مقاومت اسلامی در منطقه ایجاد شد و نیزبه اذعان همه جهانیان سردار سپهبد سلیمانی قهرمان مبارزه با داعش النصره و سایر گروه‌های تروریستی در منطقه و جهان می باشد اگر ایشان و یارانش نبودند حکومت وحشی داعش در منطقه و جهان گسترش پیدا کرده بود میلیون‌ها انسان قربانی ان شده بودند تنها نیرویی که در جهان توانست در مقابل داعش ایستاده و به حکومت نامشروع آن خاتمه دهد سپهبد سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند در این اقدام تروریستی آمریکا جنایتکارانه ترین عملیاتش را در به شهادت رساندن شهید سلیمانی وابو مهدی المهندس و همراهانانشان انجام داد دولت تروریست آمریکا قهرمان مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان را به شهادت رساند و میلیون ها انسان در منطقه و جهان را داغدار کرد بی تردید این اقدام از منظر حقوق بین الملل و حقوق بشر دارای مجازات است وباید آمران و عاملان آن تحت تعقیب قرار بگیرند و بعد از محاکمه به سزای اعمالشان برسند قطعا حق انتقام سخت برای ایران و نیز جریان مقاومت اسلامی در منطقه محفوظ است.

***

جامعه بین‌المللی با آگاهی از خطرهای تروریسم، اقدامات متعددی را در مقابله با تروریسم انجام داده است. نتیجه این اقدامات، تصویب قطعنامه‌ها و معاهدات ضدتروریسم در مورد ابعاد مختلف تروریسم بین‌الملل بوده است. گرچه جامعه جهانی در دستیابی به یک تعریف مورد قبول از تروریسم توفیقی نداشته، اما کنوانسیون‌های ضدتروریسمِ مصوب سازمان‌های بین‌المللی، اعمال تروریستی مختلف را تعریف و از آن‌ها به عنوان جرائم بین‌المللی یاد می‌کنند.

***

ما دهها كنوانسيون جهاني و منطقه اي راجع به تروريسم داريم. یکی از مهم‌ترین موارد در این رابطه «کنوانسیون بین‌المللی مقابله با بمبگذاری تروریستی» است که در حال حاضر ۱۶۴ کشور آن را امضا کرده‌اند.براساس بند ۲ این کنوانسیون هرکس به هر طریق اقدام به وارد کردن، جای‌گذاری و منفجر کردن مواد منفجره در یک محل عمومی، ساختمان دولتی و ایستگاه‌های سیستم حمل‌ونقل عمومی کند که منجر به تخریب، زخمی شدن یا مرگ کسی شود مرتکب عملی تروریستی شده است. بر این اساس مشخص است که ترور دانشمندان ایرانی عملیات تروریستی به حساب می‌آید. در عملیات ترور دانشمندان هسته‌ای ایران از «مواد منفجره» که به «کشتن» افراد منجر شده در «مکان‌های عمومی» استفاده شده است.

***

متاسفانه ما كماكان در سطح دنيا شاهد اقدامات تروريستي هستيم. هم تروريسم دولتي داريم و هم تروريسم سازمان یافته ونیز تروریسم گروهها و افراد با انگیزه های مختلف را داريم. متاسفانه حقوق بين الملل نتوانسته در اين مورد به يك ساز و كار مشخصي در اين رابطه دست پيدا كند و با کشورها و گروههای تروریستی برخورد بازدارنده داشته باشد .

***

بی تردید در جایی که نقض یک اصل از اصول بنیادین و قطعی حقوق بین الملل و حقوق بشر برای محکومیت امریکا در این اقدام کافی است این اقدام بطور قطع نقض مجموعه ای از اصول پذیرفته شده بشرح ذیل است" .

نقض اصل حق حیات

حق حیات یکی از حقوق بنیادین بشر است نفی سلب حق حیات یک قاعده امره است که امریکا انرا نقض کرد.در ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق بشربر «حق حیات» تاکید شده است. از این رو، سلب حیات یا کشتار فراقانونی نقض موازین حقوق بین الملل بشر تلقی می شود و طبق این ماده نمی توان بدون حکم قانون یا خارج از چارچوب حقوقی حق حیات افراد را سلب کرد.در ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق سیاسی ومدنی 1966 نیز به مساله ممنوعیت سلب حیات تاکید شده است بنابراین تروری که در مورد  او و همراهان ایشان اتفاق افتاده، نقض فاحش این ماده است.

این نقض اقدام آمریکا نقض صریح موازین حقوق بین المللی است و دولت آمریکا، رئیس جمهوری آن به عنوان دستور دهنده، مرتکبان و همه کسانی که در این حادثه مساعدت و اجرا کردند، دارای مسئولیت بین المللی هستند و باید پاسخگوی اعمال ارتکابی خود باشند

البته در ارتکاب ترورهای هدفمند آمریکا به ویژه در افغانستان و رژیم اشغالگر قدس در اراضی اشغالی و لبنان سابقه طولانی دارند و این عمل غیرقانونی را بارها و بارها تکرار کرده اند اما با کمال تاسف با سکوت مجامع حقوقی بین­ المللی روبرو بوده اند. برای نمونه می توان به ترور عماد مغنیه، شیخ احمد یاسین و عبدالعزیز رنتیسی که توسط هواپیمای بدون سرنشین انجام شد، اشاره کرد.

***

نقض اصل عدم تجاوز

با توجه به قطعنامه تعریف تجاوز ( قطعنامه ۳۳۱۴) که در سال ۱۹۷۴ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است باید از منظر حقوق بین الملل بین مقررات ناظر بر زمان جنگ و صلح تفکیک قائل شویم، حقوق قابل اعمال در زمان جنگ، حقوق اقدامات مخاصمانه مسلحانه است و با حقوق زمان صلح فرق دارد. سوال حقوقی این است که مگر بین ایران و امریکا به طور رسمی جنگی اعلام شده بود که کاربرد پهپاد به عنوان سلاح برای نبرد مجاز باشد؟ که بطور قطع پاسخ منفی است .

***

نقض اصل عدم توسل به زور

بند چهارم این ماده از منشور، اصل «منع توسل به زور» مورد تاکید قرار گرفته وهمچنین طبق قانون منع توسل به زور، هیچ کشوری در تعامل با کشور دیگر حق توسل به زور ندارد و براساس این قانون، دفاع یک استثنا است و دفاع مشروع زمانی می تواند اتفاق بیافتد که قبل از آن حمله نظامی اتفاق افتاده باشد .استفاده از سلاح‌های سنگین علیه مقام رسمی یک کشور در خاک کشور دیگر در حالی که کشور میزبان از حضور آن‌ها مطلع بوده مصداق توسل به زور است که ممنوعیت توسل به زور در حقوق بین الملل یک قاعده آمره است و منشور ملل متحد به آن تصریح کرده است لذا این عمل آمریکا مغایر با منشور ملل متحد و نقض قاعده آمره منع توسل به زور است

شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان رکن صالح برای اقدامات جمعی، پس از احراز ضرورت مداخله بشردوستانه به دلایلی چون محرز شدن تهدید علیه صلح و امنیت بین‌الملل و یا نقض‌های شدید و گسترده حقوق بشر بر مبنای مواد ۴۱ و ۴۲ منشور ملل متحد تشخیص می‌دهد که ضمن احترام به حاکمیت داخلی دولت‌ها و با رعایت موازین حقوق بشر دوستانه و البته اصول تناسب و ضرورت، قطعنامه‌ای برای انجام عملیات ذیل فصل هفتم خود صادر کند.

منشور ملل متحد با تقویت مشی معاهده لوکارنو و نیز پیمان بریان- کلوگ مبنی بر منع مطلق توسل به زور، سه استثنا را در این رابطه شناسایی کرده است:

۱. اقدام نظامی بر اساس نظام امنیت جمعی (ماده ۴۳)
۲. دفاع مشروع (ماده ۵۱)
۳. رضایت بر تهدید و کاربرد زور در قلمرو دولت

بنابراین حمله نیروهای آمریکایی در چارچوب هیچ‌کدام از استثنائات ذکر شده قرار نمی‌گیرد. اقدام اخیر آمریکا به روشنی در تضاد با دو اصل منشور یعنی منع توسل به زور و نیز اصل احترام به حاکمیت دولت‌ها قرار می‌گیرد.

***

نقض اصل منع جنایت

 اقدام به ترور مقام رسمی یک کشور در طی سفر رسمی به کشور

دیگر توسط یک نیروی ثالث با توجه به ماده ۸ مکرر اساسنامه دیوان بین الملل کیفری، یک جنایت بین المللی است.ترور یک مقام رسمی ایرانی تعدی به حاکمیت ایران می‌باشد که با توجه به ماده ای که به آن اشاره شد ونیز قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی ملل متحد مصداق جنایت تجاوز می‌باشد و یک جنایت بین المللی است

***

نقض اصل احترام به حاکمیت دولتها

اقدام آمریکا نقض مصرح اصول متعدد منشور ملل متحد است،چون در ماده ۲ منشور ملل متحد، موضوع احترام به تمامیت ارضی و استقلال سیاسی و حاکمیت کشورها مطرح شده، دولت آمریکا با نیروی نظامی خود علیه مقام رسمی یک کشور در کشور دیگر اقدام به ترور می‌نماید که این اقدام نقض حاکمیت ان کشور و کشور میزبان او محسوب می شود. شایان ذکر است که حمله مسلحانه به مسئولین و دولتمردان یک کشور در زمره حمله به حاکمیت آن کشور تلقی می‌گردد؛ خواه این افراد نظامی باشند یا غیر نظامی.لذا ادعای امریکا در "اقدام پیشگیرانه " به هیچ وجه مسموع نیست چون شرایط اقدام پیشگیرانه وجود نداشته است.

***

نقض اصل مصونیت کشورها

نقض اصل مصونیت کشورها مقامات اشخاص و اموال دولتها در خاک دولتهای دیگر مصونیت دارند .سردار سپهبد سلیمانی عضو نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و از ارکان دولت ایران محسوب می شد و به دعوت دولت عراق و مهمان این دولت بوده است بنابراین این عملیات تروریستی ضمن نقض اصول مصونیت دولت ها و ارکان آن، حمله به حاکمیت کشور دیگر محسوب می شود.

***

نقض اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها

در بند هفتم این ماده نیز به موضوع عدم مداخله در امور داخلی کشورها توجه شده است.در این اقدام در امور داخلی. عراق مداخله کرده است.این اقدام بدون اطلاع رضایت و مجوز دولت عراق بوده است

***

نقض تعهد قراردادی

این اقدام ددمنشانه آمریکا، همچنین نقض موافقت نامه امنیتی سال ۲۰۰۸ میان آمریکا و عراق است که در بند ۲ ماده ۴ این موافقت نامه تصریح شده، هرگونه عملیات نظامی آمریکایی ها در عراق باید با کمیته هماهنگی عملیات نظامی صورت گیرد و در آن کمیته تصمیم گیری شود. طبق بند ۳ ماده ۳ این توافقنامه حضور آمریکایی ها در عراق باید مطابق قوانین، عرف ها، سنت ها و حقوق بین الملل قابل اعمال باشد. همچنین در بند  سوم ماده ۲۷ موافقت نامه قید شده است که قلمرو عراق نباید برای حمله به سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد.

***

نقض تعهد به مبارزه با تروریسم

 عمل آمریکا مصداق تروریسم بین المللی است، آمریکا خشونت و وحشت را علیه مقامات رسمی به صورت غیر قانونی برای ایجاد وحشت به کار برد، که این عمل عنصر مادی تروریسم بین المللی می‌باشد، که منتهی به قتل افراد گردیده و برای دولت آمریکا و ترامپ مسئولیت بین المللی و فردی مفروض می‌باشد.

***

نقض اصل منع قتل هدفمند
از نظر حقوق بین الملل بشردوستانه، کشتارهدفمند فاقد مشروعیت قانونی است و در زمان صلح به طریق اولی ممنوع است و از آنجا که بین ایران و آمریکا وضعیت مخاصمه برقرارنبوده است و بطور رسمی جنگ اعلام نشده، بنابراین ترور نقض مسلم حقوق بین الملل بشردوستانه محسوب می شود.

نقض اصل منع قتل فراقضایی

علاوه بر ان نیز قتل فراقضایی و فراقانونی نیز مشروعت ندارد چنانکه کالامارد گزارشگر ویژه قتل های فرا قانونی شورای حقوق بشر سازمان ملل بلافاصله بعد از این اقدام آمریکا آن را محکوم کرد علاوه بر آنکه برخی مقامات آمریکا نیز ترامپ را از این حیث که برای این اقدام مجوزی قانونی از کنگره نداشته است سرزنش قرار داده و اقدام او را از منظره حقوق داخلی آمریکا غیر قانونی دانستند.

*******

ترور شهید دکتر فخری زاده

حدود کمتر از یکسال بعد از ترور سپهبد سلیمانی و همراهانش تروریست های خبیث وابسته به استکبار جهانی و رژیم پلید صهیونیستی شهيد محسن فخري زاده یکی از چهره های برجسته ودانشمند هسته ای کشورمان را نیز به شهادت رساندند دانشمند ارزنده ای كه سالیان عمر پربركت خود را در راه اعتلای علمي كشور و در مسیر ارتقای توان دفاعی و هسته ای میهن اسلامی صرف کرد. نطفه رژیم جعلی صهیونیستی با اشغال کشتار تجاوز و ترور بسته شده است وبیش از هفتاد سال است که مداوم و مستمر این اقدامات را انجام میدهد.

بی کیفرمانی و اعطای مصونیت غیرمشروع شورای امنیت و قدرتهای برزگ به رژیم جعلی صهیونیستی منجر به ادامه این اقدامات در سطح جهان شده است.اين رژيم فهرست بلند بالایی از جرایم بین المللی را از کشتار و تجاوز و ترور در کارنامه خود دارد و در مناطق تحت اشغال خود هر روزمرتکب فجیع ترین اقدامات ضد انسانی میشود و همچنان از حمایت نظام سلطه و نهاد های بین المللی برخوردار است.

***

بی‌تردید اینگونه اقدامات جنایتکارانه در ترور یک مقام رسمی و دولتی جمهوری اسلامی ایران، مصداق کامل و بارز تروریسم دولتی تروریسم سازمان یافته و نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین الملل، مخالف منشور ملل متحد و دیگراسناد اصول و قواعد پذیرفته شده بین المللی بوده و انتظار می‌رود جامعه جهانی ، این اقدام تروریستی وحشیانه را بشدت محکوم کند.

***

حق حیات همانگونه که بالا امد یکی از حقوق بنیادین بشر است نفی سلب حق حیات یک قاعده امره است که در این حادثه نقض شده است .در ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق و در ماده 6 میثاق حقوق مدنی سیاسی ۱۹۶۶ نیز به ان تاکید شده است بنابراین ترور هدفمندی که در مورد شهید فخری زاده اتفاق افتاده، نقض فاحش این دوماده است.

***

-بعضي از كشور ها به طور مشخص ترور را در دستور كار خود دارند و هيچ ابايي هم ندارند از اينكه عنوان كنند ما ترور مي كنيم. ما تعريف تروريسم را اينگونه داريم كه بر اساس بند اول از ماده يك كنوانسيون 1937 ژنو اقدامات كيفري عليه يك دولت با هدف ايجاد وحشت در اشخاص و گروههاي خاص يا در سطح جامعه، تروريسم است. طبيعتا تروريسم با هر اقدامي 2 هدف دارد. هدف اول گرفتن جان انسان يا انسان هاي مشخص شده است و هدف دوم كه مهم تر است، هدف قرار دادن امنيت افراد و امنيت جامعه است. يعني امنيت سياسي، رواني و حتي اقتصادي يك جامعه را نشانه مي گيرد.

***

اين شهيد عزيز از طرف مقامات رژيم اشغالگر قدس با ذکر نام تهدید شده بود. و دو نخست وزیررژیم جعلی صهیونیستی سالهای سال به دنبال ترور او از طریق چوخه های کشتار موساد وسایر گروهها بودند. وبرعهده نگرفتن مسئولیت اقدام این توسط آنها ناشي از ترس و وحشت آنهاست.

***

-بنظر نگارنده در ترور شهید فخری زاده متهم اصلی امریکاست چون سیاست این کشور حمایت تام و تمام از اقدامات رژیم صهیونیستی است. رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی که ذاتش با تروریسم تکوین پیدا کرده است زبون تر ان است که بدون چراغ سبز و کمکهای امریکا و اذناب منطقه ایش دست به این اقدام بزند این فاجعه حاصل همکاری محور غربی -عبری –عربی است. سفر نتانیاهو به عربستان و دیدارش با پمپئو و محمد بن سلمان در چند روز گذشته موید این مطلب است

***

-البته رژيم صهيونيستي به احتمال زياد موساد اين كار را توسط عوامل داخلي انجام داده است. يعني عناصري از منافقين، از گروههاي تجزيه طلب، از گروههاي معارض و مخالف جمهوري اسلامي كه در داخل كشور فعال هستند با آمريت رژيم صهيونيستي اين ترور را انجام داده اند لذا ما بايد اقدامات خود را در رابطه با خون اين شهيد عزيز انجام دهيم. انتقام هم بايد به گونه اي باشد كه بسيار كوبنده و شديد و پشيمان كننده و بازدارنده باشد.

***

-موضع قدرت هاي بزرگ اتخاذ معیار دوگانه و استانداردهاي دوگانه در تحولات جهانی است.انها در برابر يك موضوع واحد در مسایل حقوق بشر و حقوق بین الملل به دوگونه مختلف و متضاد تصميم مي گيرند. همه تصميمات هم حول محور منافع نامشروع آنهاست. يعني اگر تروري در رابطه با فرد يا گروهي كه قدرت هاي بزرگ با آن مخالف اند، سياست سكوت و بايكوت خبري موضوع را انتخاب مي كنند. از طرف ديگر از فردي كه در جبهه آنهاست ، مورد هدف قرار گيرد؛ تمام دنيا را براي مقابله با اين اتفاق بسيج مي كنند از دولت ها گرفته تا شبكه هاي اجتماعي اين روش گزینشی به طور كامل در مسايل مختلف مشاهده مي شود.

***

همانگونه که در بالا امد تاکنون دهها سند مهم بین المللی در رابطه با ممنوعیت تروریسم تصویب شده است ولی متاسفانه هیچ اراده جدی در نهادهای بین المللی برای اجرای عملی این اسناد وجود ندارد و سازکارهای بازدارنده کارایی لازم را ندارند و ضمانتهای اجرای این اسناد در سیطره سیاست و قدرت و ثروت گرفتارند .

***

اين رژيم فهرست بلند بالایی از جرایم بین المللی را از کشتار و تجاوز و ترور در کارنامه خود دارد و در مناطق تحت اشغال خود هر روز اقدامات ضد انسانی مرتکب میشود ولی مورد مجازات سازمان ملل و شوراي امنيت قرار نمي گيرد.بر اساس اعتراف کارشناسان امنیتی دنیا اين رژيم بارتاکنون 2700 عملیات ترور در سراسرجهان انجام داده است.

***

تاکنون تعداد زیادی قطع نامه از سوی شورای امنیت در ابعاد مختلف عليه صهيونيست ها صادر شده ولي اين رژيم به هيچ كدام از اين قطعنامه ها اعتنايي نكرده است و این شورا از هیچ ابزاری علیه انها استفاده نکرده اند.

در واقع ما در دنيا با يك رژيمي طرف هستيم كه به هيچ موردي از حقوق بين الملل پايبند نيست. شوراي امنيت سازمان ملل هم كه خود را متکفل حفظ صلح و امنيت بین المللی مي داند، ناتوان از مقابله با رژيم صهيونيستي است. در حقيقت شايد بتوانيم بگوييم كه رژيم صهيونيستي در واقع بخشي از قدرت و حاكميت ايالات متحده را تشكيل مي دهد.

***

طرح دعوی در نهادهای بین المللی باید با تمام ظرفیت از سوی دستگاههای مسئول کشور دنبال شود اما سابقه موضوع وعملکرد اين نهادها نشان داده است كه با توجه به نفوذي كه غربی ها وصهيونيست ها در اين محافل دارند، امید چندانی به احقاق حق ما وجود ندارد.

***

انچه که در این شرایط باید به ان مبادرت شود ضمن عطف توجه به نفوذی ها و جاسوسان در حوزه امنیت و اطلاعات کشور بویژه در شهادت دکتر فخری زاده که در جای خود بسیار حایز اهمیت است تعقیب داخلی و بین المللی جدی آمران و مجریان این دو جنایت از سوی نهادهای مسئول نظام است و نیز انتقام سخت از مجریان و طراحان این فاجعه که به یک مطالبه جدی مردم تبدیل شده است انتقامی که بازدارنده و پشیمان کننده باشد.

***

در مجموع هر دو فاجعه از منظرحقوق بین الملل و حقوق بشر و اسناد پذیرفته شده در تعاملات و روابط بین الملل مردود محکوم غیرقابل پذیرش و غیرمشروع وغیر قانونی میباشند و آمران و عاملان آن باید تحت تعقیب قرار گرفته محاکمه و مجازات شوند و حق انتقام سخت برای ایران برای مردم منطقه و مردم ازادیخواه جهان محفوظ است انتقام سخت را ایران اسلامی مقتدرانه در زمان و مکان مناسب اعمال می کند و جنایات کاران را به سزای اعمالشان میرساند البته طرح دعوای کیفری و مدنی در پرونده شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان درمحاکم داخلی و نهادها و محاکم بین‌المللی نیز برای دولت های ایران ایران و عراق قابلیت پذیرش دارد.

دکتر احمد مومنی راد

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی{jcomments on}

Add comment

Security code Refresh

Submit

تمامی حقوق محفوظ است.

امام خامنه ای امام خمینی
                 

 

 

Template Design:Dima Group